בונדינג – מהו בדיוק ?
בונדינג – אם אתם נמצאים בפני התלבטות של הבאת ארנבון נוסף למשפחה אך לא מעט שאלות צצות בראשכם , אז המאמר הזה הוא לגמרי בשבילכם
אז אתחיל מפירוט שורש המילה עצמה כשמה כך היא בונדינג – BONDING
שפירושה מאנגלית – חיבור / התחברות / קשר , משמעותו חיבור בין שני ארנבונים זרים ויצירת קשר מאוחד ביניהם , ותאמינו לי אין מחזה יותר מתוק מלראות שני ארנבונים מכורבלים ונהנים מנוכחותם של אחד והשני , אך לא תמיד הכל מגיע בצורה חלקה כמו שזה משתמע.
אני מניחה שיש לא מעט ששואלים את עצמם בנקודה הזו מדוע החיבור בין שני ארנבונים אמור להיות מורכב ?
הרי שני ארנבונים מאותו " הזן" אמורים להתחבר היטב ייחד ?
ולמה למעשה אני מקדישה לכך מאמר שלם בנושא?
אתחיל מההתחלה , ארנבונים מעבר למחזה המתוק שלהם מתחת לכל המתיקות ישנה חייה מאוד טריטוריאלית, שמאוד קנאית לשטח שלה ולא תמיד תקבל ארנבונים אחרים –"פולשים" לשטח שלה , יהיה ניתן להבחין זאת אצל ארנבונים שאינם מעוקרים/מסורסים על ידי סימונים טריטוריאליים בבית כגון:סימון על ידי שתן, פיזור צואה במקומות שונים, מריחה של הסנטר על גבי אובייקטים בפינות שונות בבית ואפילו לפעמים גם קצת הפגנת הורמונאליות לבני הבית . על מנת לאפשר להרגיע תופעות גם אלו ולצרף חבר/ה נוספים יש לפני הכל לעקר/לסרס* את שני הארנבונים שאותם תרצו לחבר ביניהם , ועל ידי זה החיבור ביניהם יהיה נטול הורמונאליות ויהיה הרבה יותר קל ונכון להתחיל בתהליך הבונדינג ביניהם לאחר זאת.
*חשוב לציין במידה והארנבון שלכם עבר תהליך כירוגי זה יש להמתין לפחות עד כחודש להרגעת ההורמונים ומתן אפשרות החלמה מהניתוח, ייתר מזאת זכרים שעברו סירוס עלולים להיות פוריים עד כ6 שבועות לאחר הסירוס.
אני תמיד ממליצה לשקול קודם את הנושא של הבאת חבר נוסף למשפחה לפני שמתחילים בשלבי האימוץ , מעבר לכך יש לשקול את הנושא האם הארנבון שלכם בנוי לחבר נוסף, התהליך עצמו הינו ארוך ויש לרחת בחשבון ולהבין שלא תמיד זה עובד כמו הוקוס פוקוס , צריך להיעזר בהמון סבלנות ולהכין מקום למתחם נוסף בבית לתקופה עד שהבונדינג יצליח.
תזכרו שרוב הארנבונים ייהנו מאוד מחברתו של חבר נוסף לאחר שכל זה יצליח , ואתם תוכלו בהחלט לרוות נחת.